Nuorisopalvelut ajankohtaista

Leppävirran liikennepuisto avautuu Kivelässä 9.6. klo 10-16

Leppävirran liikennepuisto avautuu tänä kesänä uudessa paikassa. Vokkolan alueen rakennustöiden takia toiminta siirretään Kivelän koulun pihalle. Koulun pihalla voi ajaa polkuautoilla sekä lainata peli- ja leikkivälineitä liikennepuiston ohjaajilta. Palvelu on maksuton ja sopii parhaiten esi- ja alakouluikäisille.
Tänä kesänä palvelemme myös lainaamalla leikkivälineitä: hyppynarut, hulahulavanteet, katuliidut, lentopallot, jalkapallot, mölkky, mini-frisbeegolfrata, pomppupalloja, sulkapallopeli jne. Näitä välineitä voi omatoimisesti ja maksuttomasti käyttää Kivelän koulun yläpihan nurmialueella, yläpihan asfaltoidulla alueella liikennepuiston radan ulkopuolella sekä koulun takapihalla olevalla beach-volley kentällä. Välineet lainataan ja palautetaan liikennepuiston ohjaajalle. Yläpihan nurmialueella on viihtyisä penkkialue istuskeluun ja vaikkapa eväiden syöntiin puiden varjossa. Koulun yläpihan lähellä on tilava pysäköintialue, josta on turvallista siirtyä liikennepuistoon. Lämpimästi tervetuloa!

Liikennepuisto on maksuton palvelu ja siitä vastaa Leppävirran kunnan nuorisopalvelut.

Leppävirran Vokkolan alueella sijaitseva liikennepuisto on ollut todella suosittu palvelu, viime kesäkaudella kävijöitä oli yhteensä 2 415. Liikennepuisto on kävijöille ilmainen kohde, siellä lapset voivat ohjatusti harjoitella polkuautoilla liikennekäyttäytymistä. Vokkolan alueen rakennustyömaat aiheuttavat tänä kesänä muutoksia suunnitelmiin siirtää liikennepuisto jääkiekkokaukaloon. Väistöalueena toimii Kivelän koulun piha. Liikennepuisto tulee jatkossa säilymään Vokkolassa, uusi rata tehdään jääkiekkokaukalon alueelle. Talvella kaukalo on edelleen luistelukäytössä, mutta kesäkaudelle siitä tulee uusi liikennepuisto. Uusi rata suunnitellaan yhdessä Liikenneturvan kanssa. Toiminta säilyy maksuttomana kunnan palveluna kuntalaisille ja matkailijoille.

Liikennepuisto avoinna Leppävirta-päivien aikana LA-SU 9.-10.6. klo 10-16 ja 11.6.-27.7. arkisin klo 10-16.
Osoite: Suomalanpurontie, ajo pysäköintialueelle Osuuspankin kulmasta. HUOM: Ajo pysäköintialueelle kielletty Laivurintien suunnasta. Lisätietoa 0400 575 196, vastaava nuoriso-ohjaaja Kaisa Suhonen.

__________________________________________________________________________________________

Nuorisotilatoiminnan kehittämiskysely meneillään 13-20 –vuotiaille leppävirtalaisille nuorille 8.6. saakka

Nuorisopalvelut kerää nuorisotilatoiminnan kehittämiskyselyn kautta suoraan nuorilta tietoa nuorisotilatoiminnan kehittämistä varten.  Kyselyyn voi vastata kaikki 13-20-vuotiaat leppävirtalaiset nuoret. Kysely sulkeutuu 8.6 kello 15:00. Kysely soveltuu tietokone-, tabletti- sekä puhelinalustoille. Kyselyyn voi vastata osoitteessa: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/581fe578-19d5-4a6f-8b48-87042a9cbd53?displayId=Fin1535204

Nuorisopalvelut selvittää käyttäjien ikäjakaumaa ja kehittää nuorisotalon käyttöä. Lisäksi nuorisopalvelut kartoittaa tällä sähköisellä kyselyllä yläkouluikäisten nuorten toiveita ja tarpeita vapaa-ajan toiminnan ja Leppävirran kunnan tarjoamien harrastuskerhojen suhteen. Harrastuskysely nuorille toteutettiin viime vuonna ja siihen saatiin lähes 300 vastausta. Näiden vastausten pohjalta suunniteltiin kauden 2017-2018 ohjelmaa.  Nuorisopalvelut kehittää yläkouluikäisten vapaa-ajan toimintaa nuorten toiveiden ja henkilöstö- ja tilaresurssien puitteissa.

____________________________________________________________________________________

 

Tubella kesäduuniin - kilpailu ysiläisille

https://www.sakky.fi/uutiset/tubella-kesaduuniin-kilpailu-ysilaisille

___________________________________________________________________________________

Avustuksia haettavissa helmikuun ajan kulttuuriin, liikuntaan ja työtoimintaan.

http://www.leppavirta.fi/default.asp?pageMode=ajankohtaista&newsItem=hae-avustuksia-helmikuussa-kulttuuriin-liikuntaan-ja-kylatoimintaan

___________________________________________________________________________________

Leppävirran uusi nuorisovaltuusto aloitti 4.10. nuorisokahvila toiminnan kirkonkylän Nuokkarilla (Laivurintie 22) 7 lk. ja sitä vanhemmille. Nuorisokahvila on avoinna keskiviikkoisin klo 16.00-20.00.

Nuorisokahvila on leppoisa ajanviettopaikka, jossa voi tavata kavereita, pelailla biljardia, pingistä, ilmajääkiekkoa, pleikkareita, Wiitä, lautapelejä, katsella leffoja tai pitää vaikka kaveriporukalla synttäreitä tms. Netti on myös käytössä.
____________________________________________________________________________________

Meidän proggis - tukea nuorten projekteille

Meidän Proggis -rahoitus

Kehittämisyhdistys Mansikka myöntää 12–20 -vuotiaille nuorille rahoitusta isojen ja pienten nuorten näköisten unelmien toteuttamiseen.

Tarvitaan vain idea, uskallusta lähteä tavoittelemaan unelmia ja tarpeeksi monta hihojen käärijää! Uskon vahvistusta ja neuvontaa projektin läpiviemiseksi antavat Mansikan työntekijät ja paikkakunnan nuorisotyöntekijä.

Oma projekti voi olla vaikkapa bändi-ilta omalle paikkakunnalle, teatteriesitys tai vaikkapa talkoot skeittirampin kunnostukseen tai yhteisen kokoontumistilan sisustamiseksi. Meidän Proggis -rahaa voivat hakea 12-20-vuotiaat nuoret, joita on yhdessä vähintään kolme ja he suunnittelevat, toteuttavat ja arvioivat projektin yhdessä. Projektin aihe on vapaa, kunhan se on hyvin tapojen ja lakien mukainen. Proggisrahan suuruus on 100–1500 euroa.

Katso hakuohjeet ja hakulomake alla liitteenä.

Meidän Proggis -yhteyshenkilöt kunnittain:

Niina Miilunpohja, p. 0400 393 737, niina.miilunpohja@suonenjoki.fi

Mikko Latva-Kiskola, p. 040 576 5952, mikko.latva-kiskola@rautalampi.fi

Arto Lahtinen, p. 050 3879 969, arto.lahtinen@vesanto.fi

Juha Honkaselkä, p. 044 7499 303, juha.honkaselka@tervo.fi

Anneli Heikkinen, p. 040 729 0023, anneli.heikkinen@varkaus.fi

Lea Sikanen p. 0400 575 196, lea.sikanen@leppavirta.fi

Yhteyshenkilö Mansikassa: Kirsi Malaska, p. 045 131 5077, kirsi.malaska@mansikkary.fi

Meidän proggis -hakuohje: http://www.mansikkary.fi/fi/document.cfm?doc=show&doc_id=94

Meidän proggis -hakulomake: http://www.mansikkary.fi/fi/document.cfm?doc=show&doc_id=95

Meidän proggis -raportointiohje: http://www.mansikkary.fi/fi/document.cfm?doc=show&doc_id=96

 

 


Sivua muokattu viimeksi 28.5.2018 9:58:28