Suomi 100


Leppävirralla juhlitaan satavuotiasta Suomea

Leppävirran kunnan verkkosivuilla on kerätty kevättalvesta 2016 saakka kuntalaisten ajatuksia siitä, kuinka he haluaisivat juhlistaa Suomi 100-juhlavuotta Leppävirralla. Verkkosivuilla on ollut myös kuntalaisille lisä-tietoa Suomi 100 -hankkeesta. Verkkosivujen lisäksi asia on ollut esillä uutiskirjeessämme, paikallislehdessä ja monissa tapaamisissa eri yhteistyökumppanien kanssa.

Leppävirran kunta tukee Suomi 100-juhlavuoteen osallistuvia toimijoita mm. avustuksilla, antamalla tilaa ja alueita käyttöön, tiedotuksella ja neuvonnalla sekä koordinoimalla juhlavuoden toteutusta ja hakemalla yhteisiin tapahtumiin ja toimintoihin avustuksia.

Viralliseen Suomi 100-ohjelmaan hyväksytty Leppävirralta mm.

Elämän jälkiä paperilla: 1917 Leppävirran kunnanarkistossa Leppävirran kunnan arkisto on tallentanut aineistoa 1870-luvulta alkaen. Vuoteen 1917 liittyvää aineistoa esitellään kuntalaisille näyttelyinä kunnantalolla ja kirjastossa sekä verkossa.

Kauneimmat joululaulut jäällä -tapahtuma 10.12. klo 17 alkaen Leppävirran jäähallissa. Leppävirran Taitoluistelijat järjestää tapahtuman yhteistyössä mm. Leppävirran nuorisokuoron kanssa. Ohjelmassa perinteisiä joululauluja ja luistelun lumoa. Kunniavieraiksi kutsutaan veteraanisukupolven edustajia.

Niskavuori Leppävirran kesäteatterissa Leppävirran kesäteatteri esittää Konnuksen kanavamaisemissa Hella Wuolijoen Niskavuori-sarjasta kootun koko illan näytelmän.

Rompetori ja Wanhat Wehkeet. Hevosista hevosvoimiin. Koko perheen tapahtuma Sorsakosken kylällä.

Leppävirran sotiemme 1939-1945 veteraanisukupolven perinteen tallentaminen Leppävirran veteraaniperinteen tallentaminen: Haastattelut ja niiden digitointi. Muistotaulut, johon kootaan kaikki sotien 1939-1945 leppävirtalaiset kaatuneet. Valokuvien tallentaminen, valokuvanäyttely ja multimediaesitys veteraaniperinteestä.

Jäänveistäjät onnittelevat 100 v Suomea - Ice Cave jäänveistotapahtuma.

Syyskesän klassikot-konsertti. Konsertissa soivat suomalaisia ihastuttaneet sävelet sadan vuoden ajalta; ohjelmassa kuullaan mm. Madetojaa ja Sibeliusta. Konsertissa esiintyvät Cynthia Makris, Raimo Sirkiä, Jani Lehtonen (viulu) ja Erkki Korhonen (piano). Konsertti on osa Suomi 100-juhlavuoden ohjelmaa.

Maaseutuparlamentti Leppävirralla

Kaikki laulaa Leppävirralla - yhteislaulutilaisuus, johon kaikki ovat tervetulleita. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä paikkakunnan musiikkitoimijoiden ja Pohjola-Nordenin kanssa loppusyksyllä.

Valkeamäki ennen ja nyt -kylätapahtuma. Tapahtuma saattoi yhteen nykyiset ja entiset kyläläiset, loma-asukkaat ja koulun entiset oppilaat perheineen.

MTK Leppävirta: 100 kasvun vuotta Vuonna 1917 perustettu MTK-Leppävirta on 100-vuotisjuhlansa kunniaksi koonnut valokuvanäyttelyn, johon on voinut tutustua Leppävirran kunnankirjastossa helmikuussa ja Leppävirran kunnantalolla maalis-huhtikuussa sekä verkossa https://www.youtube.com/watch?v=6NAQYa7t3Mw&feature=em-share_video_user

Juhlavuoden ohjelmistoa Leppävirralla

Kuntalaisilta tulleet aloitteet liittyivät hyvin tasapuolisesti kulttuuriin ja liikuntaan koko kunnan alueelle:

LIIKUNTAA YHDESSÄ

Leppävirta liikkeelle: Monipuolisten tapahtumien kautta tuodaan esille mahtavan monipuoliset liikunta- ja harrastusmahdollisuudet Leppävirralla. Vuoden mittaan Vokkolan urheilualueella järjestetään avoimia ovia (mm. jumpat, kuntosali, kylpylä).

Kunta tarjoaa jäähallissa maksuttomat yleisöluistelut vuoden 2017 ajan sekä maksuttoman luistelutapahtuman kouluille päivällä ja perheille illalla 16.2.2017. Leppävirralla on ollut käytössä seniorikortti, jolla on voinut edullisesti harrastaa joko omatoimista tai ohjattua liikuntaa. Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi seniorikortin sisältöinen palvelu avattiin samaan hintaan tuhannelle ensimmäiselle kuntalaiselle, jotka eivät vielä täytä seniorikortin ehtoja.

Tavoitteenamme on saada koko Leppävirta ikää tai kokoa katsomatta liikkumaan yhdessä ja pysytään terveenä liikunnan avulla.Sata päivää sataan 26.–27.8.2017: Leppävirran Urheilijoiden loppuvuoden teemana on Suomi 100. Ohjelma sisältää mm. koirauinnin ja käsipohjan uintikilpailut Kalmahdella ja rappujuoksun SM-kisat. Lähiliikunta ja perheliikunta ovat yksi suurista tavoitteesta, saadaan koko perhe liikkumaan yhdessä.

KULTTUURIA YHDESSÄ

Musiikkia

Yhteislaulutilaisuuksia vuoden mittaan. Tavoitteena saada leppävirtalaiset yhtyeet, kuorot, yksittäiset artistit mukaan konsertteihin ja yhteislaulutilaisuuksiin.

Esimerkkejä ehdotuksista: Laulavien Turusten yhteislaulutilaisuus. Yhteislaulutilaisuus suomalaisille rakkaista lauluista Areenalla syksyllä 2017, yhteislaulua kesällä Kivelän pihalla. Kenttäharmaa-orkesterin konsertti syksyllä. Maakuntalaulut, maaseutuparlamentti-tapahtuman yhteislaulutilaisuus.

Harmonikka soi Kotalahdessa Harmonikkakonsertti Kotalahden kylätalolla. Esiintymään kutsutaan harmonikansoiton Suomen mestareita. Lisäksi esiintyy Kotalahden harmonikkapiirin orkesteri. Konsertin jälkeen pidetään lavatanssit. Tilaisuuden yhteyteen pyritään järjestämään Kotalahdella myös muita tapahtumia, mm. frisbeegolfkisa, melontatapatuma Sorsaveden Natura-alueella, nuotanvetonäytös Sorsavedellä ym.

Tanssia

Suomalainen lavatanssikulttuuri on muodossaan ja tanssien moninaisuudessaan aivan ainutlaatuinen ilmiö jossa on ainesta maailmanperinnöksi. Tansseja järjestettiin jopa sakkojen ja vankeusrangaistusten uhalla kieltolain aikana. Vuoden mittaan on ehdotettu tanssitapahtumia eri muodoissa.

Leppävirran Tanssiseuran 20-vuotis juhlanäytös 22.4.2017: Kinetic Orchestra sisältää perjantaina 21.4.2017 järjestettävän Supersankari-työpajan perheen lapsille ja aikuisille ja esityksen juhlanäytöksessä.

Kirjallisuutta

Leppävirran kunnankirjastossa juhlavuosi huomioidaan (mm. aineistonäyttelyt, kirjahankinnat, kirjailijavierailut ja asiantuntijaluennot). Vuoden mittaan kirjastolla kerrotaan myös, miten aineiston lainaus tapahtui vuosisadan alussa ja minkälaiset silloin olivat käyttösäännöt tuolloin.

Suuri lukuseikkailu: Hankkeen kohderyhmänä ovat lapset ja nuoret perheineen sekä heidän parissaan työskentelevät aikuiset. Vuoden aikana järjestetään tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja lapsille ja nuorille. Yhteistyössä Lukukeskuksen kanssa.

Itsenäisyysjuhlat kirjastossa 5.12: Kirjastojuhlien ideana on kutsua asiakkaita kirjastoon juhlimaan kirjastoa ja satavuotista Suomea. Tavoitteena on myös kertoa kirjastojen palveluista ja aineistoista, jotka tarjoavat sillan menneisyyteen ja tulevaisuuteen. Koska Suomi on lukemisen ja kirjastonkäytön kärkimaa, tapahtumassa voidaan juhlia myös maailman parhaita lukijoita ja palkita kirjastojen asiakkaita, suomalaisia. Juhlat kirjastossa toimivat myös koko kansalle suunnattuna Linnan juhlien esijuhlana, etkona. Kahvitarjoilu, palkintoja ja esiintymisiä. Yhteistyössä Suomen Kirjastoseura.

Kirjojen Suomi - 101 kirjaa: 101 kirjaa on Ylen tuottama ohjelmakokonaisuus, jossa esitellään kirja jokaiselta Suomen itsenäisyyden ajan vuodelta.

Kirja-Suomi 2017: Kirja-Suomi edistää lukemista ja kirjallisuuden näkyvyyttä koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Tapahtumat ja teemaviikot pyörivät läpi vuoden, erityisesti esiin nousee suomalainen tietokirjallisuus.

Kuvataidetta

Vuoden aikana tuodaan esiin leppävirtalaisia taiteilijoita. Valtuustosalissa on esillä vuoden alusta asti Atte Laitila (1893-1972) teoksia Leppävirran kunnan taidekokoelmista. Lisätietoja: http://www.leppavirta.fi/palvelut/kulttuuripalvelut/kuvataide
 

Kunta suunnittelee päätöstä taidehankinnasta julkiseen tilaan tai alueelle.

HISTORIAA JA TULEVAISUUTTA YHDESSÄ

Leppävirralla järjestetään eri sisältöisiä ja eri yhteisöjen kokoamia tapahtumia, joissa Suomen 100 -vuotista historiaa lähestytään eri näkökulmista.

Elämän jälkiä paperilla - 1917 Leppävirran kunnanarkistossa

Osana Leppävirran kunnan Suomi 100-juhlavuoden tapahtumia teemme näkyväksi vuoden 1917 tapahtumia kunnan arkistoaineiston kautta Elämän jälkiä paperilla – 1917 Leppävirran kunnanarkistossa näyttelysarjalla.


Leppävirran kunnantalon keskusarkisto sisältää asiakirjoja 1870-luvulta alkaen. Kunnan arkistotoimen tehtävänä on tallentaa kunnan toimintaa ja välittää arkistoa kuntalaisten käyttöön.  Suomen juhlavuoden kunniaksi koottu vitriininäyttely koostuu sata vuotta sitten syntyneistä asiakirjoista. Aineisto vaihtuu joka kuukausi.

Ensimmäisessä näyttelyssä on esillä on kunnallislautakunnan tammikuun 1917 kokouspöytäkirja sekä ajankohtaista kirjeenvaihtoa kuvernöörin ja kunnan johdon välillä. Vuonna 1917 kunnallislautakunta (= kunnanhallitus) kokoontui kuukausittain. Jäseniä oli seitsemäntoista. 42-jäseninen valtuusto kutsuttiin koolle seitsemän kertaa. Kokouksia pidettiin ainoastaan viisi, sillä syksyn kokouksia jouduttiin siirtämään vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Muita kunnallisia toimielimiä olivat holhouslautakunta, vaivaishoitohallitus, kouluneuvosto, manttaalilautakunta, tutkijalautakunta, terveyshoitolautakunta, sairashuonejohtokunta, maanviljelysrahastojen toimikunta, tilattoman väestön lainakassan johtokunta, paloapuyhdistyksen johtokunta, metsälautakunta, kirjastojen ja koulujen johtokunnat.

Näyttelyvitriini sijaitsee valtuustosalin aulassa. Näyttelyyn voi tutustua kunnantalon aukioloaikoina arkisin klo 8-15. Aineisto vaihtuu kuukausittain. Lisäksi kunnan verkkosivuille laaditaan vuoden mittaan verkkonäyttely, johon tallennetaan asiakirjat joko digitoituina tai jäljennettyinä.

Suomi 100 -kansalaiskeskusteluja

Mitä kotiseutu tarkoittaa tässä ajassa, satavuotiaassa Suomessa?

Leppävirralla osallistutaan Suomen Kotiseutuliiton kutsuun keskustella Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi kotiseutusuhteesta ja kotiseudun merkityksestä. Kutsumme mukaan kaikkia kuntalaisia. Erityisesti 1.6.2017 perustettu nuorisovaltuusto kutsutaan tekemään oman puheenvuoronsa  minuutin-kahden mittaisen videon muodossa. Aineistot tallennetaan museon ja kotiseutuarkiston kokoelmiin muistoksi tästä historian hetkestä. Puheenvuorossa pyydetään ottamaan kantaa Leppävirtaan kotiseutuna tai näihin valtakunnallisiin teemoihin:

Monella meistä kotipaikka, asuinpaikka ja elämänpiiri ovat eri alueilla ja eri kunnissa. Millainen kotiseutu silloin on? Onko se netissä entisten paikkakuntalaisten ryhmä, sukulaisten muodostama kohtaamispiiri, työpaikkakunta vai se missä matkalaukku eniten pysähtyy? Onko kotiseutu mikään fyysinen paikka laisinkaan? Kotiseutuliike pysähtyy nyt näiden kysymysten ääreen miettimään, mitä kotiseutu tarkoittaa tässä ajassa, satavuotiaassa Suomessa.

Keskusteluun kannattaa osallistua myös sosiaalisen median kautta aihetunnisteella #kotiseutu2017. Lisätietoja: http://www.kotiseutuliitto.fi/toiminta/suomi-100


Juhlaluennot

Suomen 100-vuotinen yhteiskunnallinen kehitys: 2017 järjestetään neljä korkeatasoista juhlaluentoa, joissa puhujana eturivin yhteiskunnallisia vaikuttajia, tutkijoita ja innovoijia.

Kulttuurihistoria, Leppävirran kotiseutumuseo:

Yhteinen perintö: Museoalan itsenäisyyden juhlavuoden hanke. Tavoitteena on aktivoida uusia yleisöjä juhlavuoden viettoon sekä lisätä tietoa ja ymmärrystä Suomen itsenäisyyden ajasta. Yhteistyössä Museoliiton ja Kotiseutuliiton kanssa. http://museoliitto.fi/yhteinen_perinto2017
 

Hetki kulttuurin ja kahvin parissa –tapahtuma 7.1.2017. Museolla kahvitarjoilu, alakerran näyttelyihin ja sähköisessä muodossa oleviin vanhoihin valokuviin voi tutustua klo 11-15. Keräämme päivän mittaan kahvitteluun liittyviä muistoja ja tarinoita.
Yksi esine, tuhat tarinaa:
Leppävirran kotiseutumuseosta valitaan esine, jonka tarina liittyy osaksi itsenäisen Suomen historiaa. Kuva ja tarina esineestä julkaistaan verkossa vuoden 2017 aikana. Yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton kanssa. Toteutetaan museon kesän aukiolokauden aikana.

Valokuvanäyttely ja multimediaesitys Leppävirran veteraaniperinteestä: Hanke esittelee veteraanisukupolven elämää ja työtä sotien alla, sotien aikana ja sotien jälkeen. Kuvia on Leppävirralta ja sotatoimialueilta. Tavoitteena on veteraaniperinteen siirtäminen nuorille sukupolville heidät tavoittavilla menettelyillä sekä lisätä erityisesti nuorison tietoisuutta veteraanisukupolven sankaruudesta ja uhrivalmiudesta sekä hyvinvointiyhteiskunnan luomisesta. Valmis multimediaesitys jaetaan leppävir-talaisille kouluille, on lainattavissa kirjastosta ja jaetaan internetissä. Oppilastyöt on tarkoitus tehdä luku-vuonna 2016-2017. Yhteistyössä: Leppävirran sotiemme 1939- 1945 veteraaniperinteen työryhmä

Valkeamäki yhdessä ennen ja nyt:
LA 22.7.2017 klo 13 – 17 VALKEAMÄEN ENTISELLÄ KOULULLA, NUKURANTIE 509,  VALKEAMÄKI

Tapahtuman tavoitteena on saattaa yhteen nykyiset ja entiset kyläläiset, loma-asukkaat ja koulun entiset oppilaat perheineen. Päätoteuttajana on Valkeamäen kylätoimikunta. Yhteistyötahoja ovat Valkeamäen Metsästäjät ry sekä alueen osakaskunnat.
Tapahtuman sisällön keskeistä antia on sukupolvien kohtaaminen, yhdessä tekeminen ja oleminen sekä kuulumisten vaihtaminen. Koulun tiloihin kootaan vanhoja luokkakuvia ja valokuvia kyläyhteisöstä. Lisäksi kuullaan vanhoja tallenteita mm. kyläläisten haastatteluja vuoden 1962 äitienpäiviltä sekä muuta kylän historiaa. Tapahtumassa on esillä myös työkoneita ja käyttöesineitä menneiltä ajoilta.

JUHLAVUODEN TILAISUUKSIA, PÄÄTÖKSIÄ JA MUISTAMISIA YHDESSÄ

16.12. Pohjois-Savon tervastulet
(Kotalahti, Kumpulahdentie 460). Tilaisuus alkaa klo 14, ohjelma alkaa klo 15:
Tervetulotoivotus

Musiikkiesitys: Matti Hämäläinen


Juhlapuhe

Kunnan tervehdys, kunnanjohtaja Matti Raatikainen 

Savon Sanomien minkkikilpailun tulosten julkistaminen

Nimetään vuoden erämies

Tapahtumassa on partiolaisten makkaramyynti. Kahvitarjoilu, tervetuloa! Suomi 100 -vuotta juhlistetaan sadalla jätkänkynttilällä. Järjestäjänä Suomen Metsästäjäliiton Pohjois-Savon piiri, Pohjois-Savon kennelpiiri, Leppävirta-Varkaus RHY / metsästysseurat.

 

Veteraanitilaisuus: Kansallisena veteraanipäivänä Suomi 100 vuotta tilaisuus, jossa tuodaan esille veteraanisukupolven tekemää työtä Suomen rakentamiseksi. Tilaisuus on kunnianosoitus veteraanisukupolven tekemälle työlle sekä kotirintamalla että sodan melskeissä. Lisäksi halutaan tuoda esille se, kuinka sotien jälkeen suomalaista yhteiskuntaa rakennettiin.

Leppävirran sankarivainajien muistotaulut: Leppävirralla ei ole kaikkien sankarivainajien yhteistä muisto-taulua. Veteraaniperinnetyöryhmä, jonka muodostavat sota- ja rintamaveteraanien ja sotainvalidien, reserviläisjärjestöjen sekä kotiseutuyhdistyksen edustajat, on kiinnittänyt asiaan huomiota ja ryhtynyt viemään eteenpäin hanketta muistotaulusta, johon kootaan kaikki 400 sotien 1939-1945 leppävirtalaiset kaatuneet. Heistä muistotauluun laitetaan nimi, syntymä- ja kuolinaika sekä kuolinpaikka. Taulut sijoitetaan Leppävirran kirkkoon. Itsenäisyyden juhlavuosi 2017 on sopiva sankarivainajien muiston kunnioittamiseen ja säilyttämiseen.  Taulut on tarkoitus paljastaa itsenäisyyspäivänä v. 2017. Yhteistyössä: Leppävirran sotiemme 1939- 1945 veteraaniperinteen työryhmä

Veteraanien muistaminen: Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi kunnan johto on päättänyt vierailla veteraanitilaisuuksissa ja veteraanien merkkipäivillä. Lisäksi kunta on varannut veteraanien kuntoutumiseen ja kotipalveluihin lisämäärärahan, jolla pystytään takaamaan kattavat palvelut kaikille veteraaneille.

Muistometsät: Suomen itsenäisyyden 75-juhlavuonna 1992 istutettu itsenäisyyden rauduskoivumetsä Paajalanmäen leikkikentän vieressä merkitään opasteella ja pidetään puistomaisessa kunnossa. Suomi 100-muistolehto maaseutuparlamentin yhteydessä, yhteistyössä Suomen 4H:n kanssa.


SUURTAPAHTUMIA YHDESSÄ

Jäälinna

Hiihtoareenalla järjestetään ensimmäiset luolajäänveiston maailmanmestaruuskilpailut teemana on Suomi 100. Kilpailun järjestäjä Jäälinna Ry on hakenut tapahtuman Suomi 100 ohjelmaan sekä tehnyt Pohjois-Savon liitolle avustushakemukseen. Lisää tapahtumasta http://www.jaalinna.fi/

Kouluille ja päiväkodeille on järjestetty piirustuskilpailu osana tapahtumaa. Järjestämme Suomi 100 –jääveistosnäyttelyn yhteydessä myös talviaiheisen oheistapahtuman, johon kuuluu sikermä eri kohderyhmille tarkoitettua tekemistä, viihdettä, liikuntaa, kulttuuria, musiikkia. Tapahtuman runkona on avajaispäivä 18.2 jolloin näyttely avataan yleisölle klo 14, palkinnot jaetaan klo 16:30. Illalla Areenalla on esiintymässä Ilari Johansson ja hotellilla Kotiteollisuus. Seuraavana viikonloppuna on perheiden viikonloppu, jossa Areenalla on toiminnalliset lasten Hippo-festarit. Tapahtumaan otetaan mukaan lisää toimijoita ja ohjelmaa. Liikuntaa yhdessä – 25.-26.2. ulkoilupäivä, jossa esittelyssä mm. erilaisia ulkolii-kuntalajeja ja harrastusmahdollisuuksia.

Valoa ja virtaa

26.8.2016 järjestettävä Valoa ja virtaa -tapahtumaan on tähän mennessä ilmoittautunut noin 20 yhdistystä ja yritystä, joiden tavoitteena on järjestää vähintään 17 erilaista tapahtumaa kyseisen päivän aikana Leppävirran Kalmalahden ympärillä olevalle alueelle. Tapahtuma alkaa lauantaina aamupäi-vällä erilaisilla lasten tapahtumilla ja jatkuu päivän mittaan erilaisina ohjelmina koko alueen laajuisesti.  Ilta huipentuu possujuhlaan, erilaisiin konsertteihin ja näyttävään valospektaakkeliin elokuisen illan pimentyessä kauniin vesistön äärellä.

Maaseutuparlamentti

Maaseutuparlamentti kokoaa kaikki maaseudun kehittämisestä ja maaseutupolitiikasta kiinnostuneet 1.-3.9.2017 Leppävirralle. Maaseutuparlamentissa muotoillaan yhteinen tahtotila suomalaiselle maaseudulle ja nostetaan maaseudun mahdollisuudet politiikan agendalle. Maaseutuparlamentissa kohtaavat toimijat kylistä kaupunkeihin, asukkaista päättäjiin, yrittäjistä yhdistyksiin. Yhteistyössä: Maaseutuparlamentin pääjärjestäjinä toimivat Maaseutupolitiikan neuvosto (MANE), Maaseutuverkosto, Suomen Kylätoiminta SYTY ry ja Pohjois-Savon Kylät ry, joka vastaa paikallisesta järjestämisestä Leppävirralla. Lisätietoja: http://www.leppavirta.fi/jarjestot-ja-kylat/maaseutuparlamentti-2017

Koskien kohinaa

Sorsakosken Soittokunnan ja Kuusankosken Wanhat Jääkärit-puhallinorkesterin juonnettu Suomen historiaa ja itsenäisyyden vuosikymmeniin liittyvää musiikkia esittelevä tapahtuma, joka järjestetään Kuusankoskella, Kouvolassa, Mikkelissä, Leppävirralla ja Joroisissa.

HUOM: Muutokset mahdollisia, jopa todennäköisiä.

Tule mukaan: Kuinka haluat osallistua Suomi 100 -juhlavuoteen 2017?

Keräämme tälle sivulle tietoa siitä, kuinka sinä tai edustamasi yhteisö voitte osallistua juhlavuoteen. Valtakunnallisesta juhlavuoden valmistelusta vastaa Valtioneuvosto, maakunnallisesti valmistelua koordinoi Pohjois-Savon liitto, Leppävirran osalta kunnan kulttuuripalvelut.

Leppävirran kunnan kulttuuripalvelut kerää ideoita ja tietoja siitä, kuinka juhlavuotta halutaan viettää
täällä >>
Valtakunnalliseen juhlavuoden valmisteluun voit tutustua ja osallistua täällä >>
Pohjois-Savossa yhteisestä valmistelusta vastaa Pohjois-Savon liitto, lisätietoja täällä >>
Tarkat tiedot maakunnallisista avustusmahdollisuuksista, yhteisistä teemoista ja tapaamisista täällä >>
Pohjois-Savon liitto on saanut 90 000 euroa valtionavustusta juhlavuoden toteutukseen.

Pohjois-Savon liiton infotilaisuus juhlavuoden valmistelusta,
tilaisuuden aineisto täällä >> (sivun alareuna, PDF-materiaali)

Lisätietoja: ann-mari.karvinen(a)leppavirta.fi

 

 


Sivua muokattu viimeksi 1.11.2017 10:26:32