Koulun esittelyä

Tilat

Nykyinen koulurakennus valmistui vuonna 1966. Luokkahuoneita on kolme, joiden lisäksi on tarjoilutiskillä varustettu ruokala, liikuntasali ja jakelukeittiö. 1.8.2014 koulun ruokahuolto siirtyi Leppävirran taajamassa sijaitsevan ravintokeskuksen alaisuuteen.  Koulun alakerrassa on tilat teknisiä käsitöitä varten. Soisalo-opiston entisöintipiiriläiset käyttävät myös tiloja.

                               

Liikunta ja välitunti

Koulullamme on toimiva urheilukenttä ja jääkiekkokaukalo. Koulun alakerran tiloissa on mahdollisuus vaihtaa luistelu- ja hiihtovälineitä myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Talvisin Soisalon latu kieppaa koulun pihan kautta ja mäkeä riittää molempiin suuntiin. Urheilukentällä on harjoituslatu, jossa pienten ja isompien koululaisten on hyvä harjoitella. 
Kesäisin pihassa toimii ”koko kylän” leikkipuisto, johon kalusteita hankittiin mm. kyläkirjatoimikunnan lahjoittamilla rahoilla. Vielä toimii alkuperäinen 1960-luvulta peräisin oleva ”riippukiikkukin”. Kari-open jäädessä eläkkeelle syntyi ajatus ja myöskin oppilaiden toive, hämähäkkikeinusta. Toive toteuitui yhdessä Kari-open, kyläyhdistyksen ja koulutoimen kanssa. Saimme kiikuttaa Kari-open eläkkeelle.Piha-aluetta ympäröivä koivikko toimii myös mainiona leikkipaikkana.

Puutarhassa kasvaa marjapensaita ja omenapuita. Keväisin on ympäristöpäivä, jolloin koko koulun väki osallistuu pihatalkoisiin. Syksyllä on ollut tapana tehdä luontoretkiretki lähialueelle, jonne on menty joko jalkaisin tai vanhempien avustuksella. Syksyllä 2016 retki suuntautui Orinnorolle yhdessä Konnuslahden koulun kanssa(voit katsella kuvasarjan Kurjalan koulun Pedanet-sivustolta).

Kilpailut

Kurjalan koulu on ollut liikunnallinen koulu. Koulumme on osallistunut ahkerasti yleisurheilu- ja hiihtokilpailuihin. Maakuntaviesteihin on osallistuttu yhdistetyllä Kurjala-Konnuslahti joukkueella. Useampi pokaali muistuttaa hyvästä menestyksestä. Joukkueemme osallistui myös Kuopio-hallissa pelattuun jalkapalloturnaukseen.

Vuoden 2012 koululaisten hiihtokilpailuun osallistui 19 hiihtäjää ja tuomisena heillä oli 14 mitalia. Koulun neljäs-kuudesluokkalaisista koostuva joukkue osallistui Siilinjärvellä pidettyihin maakuntaviesteihin sijoittuen yhdenneksitoista.

Urheilumenestyksen lisäksi koulumme oppilaista mm. Katja Kauhanen ja Joonas Kosunen vuonna 2010 ja Ari Nenonen vuonna 2011 ovat olleet mukana Taitajakisassa menestyen hyvin.

Syksyn 2011 yläkoulun matematiikkakilpailussa koulumme entiset oppilaat menestyivät todella mainiosta. "Piiparisen kaksoset" Auli ja Joni ottivat ensimmäisen ja toisen sijan ja neljänneksi tuli Hannes Kosunen. Seitsemännelle sijalle pinnisteli Henna Hiltunen. Onnittelut heille!!

Kurjalan koulussa koulutiensä aloittanut Nelli Iivanainen voitti Hirvenhiihdon Suomenmestaruuden 17-vuotiaiden sarjassa Tikkakosken kisoissa vieläpä suomenennätystuloksella. Onnea Nelli!


Sivua muokattu viimeksi 15.2.2017 11:57:06