1.2.2018

Yritystystulkki avuksi yrittäjän arjen tilanteisiin

Leppavirran yrittäjille on hankittu netissä toimivan Yritystulkki - niminen yrittäjyyden tietoaineisto. Nettipalvelussa on kenellä tahansa – niin yrittäjillä kuin muillakin yritystoiminnasta kiinnostuneilla – mahdollisuus saada ajantasaista ja paikallista tietoa yritystoiminnan eri osa-alueilta vaivattomasti ja maksuttomasti netistä ilman salasanoja tai kirjautumisia.

Aloittava yrittäjä tarvitsee tietoa

Yritystoimintaa aloiteltaessa tiedon tarve on suurimmillaan. Yrittäjäkandidaatin tulee markkina-tilanteen selvittämisen lisäksi perehtyä mm. liiketoimintansa suunnitteluun, hinnoitteluun ja kustannuslaskentaan sekä rahoitukseen ja yritysmuotoihin.

  • Lisäksi yrittäjän pitää saada hyvät käytännön neuvot jokapäiväiseen työhönsä, jotta turhilta virheiltä vältytään, muistuttaa elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen Leppävirran kunnasta.   

Nyt kaikki tämä tieto ja yritystalouden laskentaohjelmat ovat kuntalaisten saatavissa ilmaiseksi Konneveden kunnan nettisivuilta. 

  • ATK:hon vihkiytymättömän yrittäjän ei tarvitse pelästyä, sillä tieto löytyy helposti nettisivulta ilman salasanoja ja kirjautumisia. Lisäksi tarvitsemasi laskelmat sekä lomake- ja sopimuspohjat voit tallentaa omalle tietokoneellesi. Aineisto on helppokäyttöinen eikä edellytä kuin perustaitojen hallinnan, lupaa Anu Häiväläinen.

Toimivan yrityksen kehittäminen

Toimiville yrittäjille ja yrityksille löytyy Yritystulkista neuvot ja työkirjat yrityksen talouden ja markkinoinnin hallintaan. Myös lomakkeita ja sopimuspohjia on valmiina lähes viisikymmentä erilaista, joiden avulla yrittäjä voi hoitaa lähes kaikki yrittäjän arjen asiat.

  • Taloushallinto-osioon kuuluu mittava määrä hinnoitteluun, taloussuunnitteluun ja investointeihin liittyviä laskentaohjelmia, jotka ovat epäilemättä hyödyllisiä jokaiselle yritykselle. Lomakkeista löytyy todella hyvää materiaalia, joiden avulla suurin osa yrittäjien eteen tulevista sopimus- yms. tilanteista voidaan ratkaista.  Kannattaa käydä tutkimassa, muistuttaa elinkeinoasiamies Anu Häiväläinen.

Markkinointi koetaan tutkimuksissa yrittäjän suurimmaksi ongelmaksi. Aihepiiriin on toistaiseksi ollut huonosti saatavilla käytännöllistä aineistoa, mutta Yritystulkissa tämäkin tärkeä osa-alue on huomioitu. Yritystulkin sisältämillä markkinointi- ja myyntisuunnittelutyökirjoilla laaditaan kattavat markkinointisuunnitelmat tuleville vuosille.

 


Sivua muokattu viimeksi