19.6.2017

Leppävirran lasten ja nuorten harrastuskyselyyn lähes 300 vastausta

Harrastuskyselyyn saatiin 5.6. mennessä lähes 300 vastausta. Vastaukset antavat hyvin pohjaa esim. nuorisopalvelujen ja koulujen harrastustoiminnan suunnittelulle. Nuorisopalvelut kertovat syksyn ohjelmastaan elokuun alussa ja kerhot alkavat syyskuussa. Harrastekyselyn toiveita otetaan mahdollisimman hyvin huomioon syksyn kerhojen suunnittelussa. Toivomuksissa korostuivat teatteri, musiikki ja liikunnalliset harrastukset. Lisäksi moottoriurheiluun ja erilaiseen tuunaamiseen liittyvät toiveet nousivat esille. Nuorisopalvelut tekevät itse suuren osan kerhoista, mutta kunta tukee yhdistysten tekemää ohjattua harrastustoimintaa myös avustuksilla. Lisätietoja: http://www.leppavirta.fi/palvelut/sivistystoimen-hallinto/avustukset/ohjatun-harrastustoiminnan-tuki

Harrastuskysely on osa toimenpiteitä, joilla toteutetaan Leppävirralla tehdyn valtuustoaloitteen Harrastustakuu –jokaiselle nuorelle vähintään yksi harrastus tavoitteita. Leppävirralla halutaan tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus kokeilla eri harrastuksia ja löytää oma juttunsa, oli se sitten liikuntaa, kulttuuria tai vaikkapa media- ja kädentaitoja. Lasten ja nuorten kasvua yhteisölliseksi ja vastuulliseksi toimijaksi tukee hyvä harrastus. Lasten ja nuorten paikallisen harrastustoiminnan toteuttamiseksi saatiin keväällä myös AVI:n 8 000 € avustus. Sillä tullaan toteuttamaan erityisesti matalan kynnyksen toimintaa, joka on kaikille avointa, maksutonta, monipuolista ja toteutuu koko kunnan alueella.

Harrastuskyselyn tuloksia:

Vastaajien tiedot:

Ikä
5 kpl 8 vuotiaita
15 kpl 9 vuotiaita
10 kpl 10 vuotiaita
42 kpl 13 vuotiaita
95 kpl 14 vuotiaita
88 kpl 15 vuotiaita
27 kpl 16 vuotiaita
2 kpl 17 vuotiaita
1 kpl 22 vuotiaita

Taajama / kylä
182 kpl Leppävirta
10 kpl Oravikoski
32 kpl Sorsakoski
11 kpl Konnuslahti
14  kpl Timola
13 kpl Paukarlahti
5 kpl Kurjala
6 kpl Kotalahti
Lisäksi yksittäisiä vastauksia seuraavilta kyliltä: Haapamäki, Niinimäki, Tuppurinmäki, Rauvastenlahti, Moninmäki, Petromäki, Takkula, Näädänmaa ja Valkeamäki.

Koulu
22 kpl Alapiha
7 kpl Timola
4 kpl Konnuslahti
260 kpl Kivelä

Harrastan säännöllisesti:
Liikunta: 218
Tekniikka, mopot/autot: 69
Musiikki: 93
Tietotekniikka: 56
Kuvataide: 30
Käsityöt: 44
Palokunta: 1
Kalastus: 78
4H: 6
Ratsastus: 25
Seurakunnan kerhot: 15
JOKU MUU, MIKÄ? Karting, mainostenjako, parkour, valokuvaus, näytelmäkerho, metsästys, pingis, teatteri, partio, stuntriding, ringette, keppihevoset.

Oletko mukana seuratoiminnassa?
Leppävirran Viri: 26
Sorsakosken Urheilijat: 9
Leki75: 4
Leppävirran Tanssiseura: 3
Lisäksi yksittäisiä osallistujia: Helluntaiseurakunnan bändipiiri, Yama-Arashi, Suomen Poniraviyhdistys, Kuopio Fighter Club, Joroisten Partio, VarTa, Leppävirran Racing Team, Kuopion Tennisseura.
 

Lisätietoja: Lea Sikanen, vastaava nuoriso-ohjaaja: 0400 575 196,  lea.sikanen@leppavirta.fi


Sivua muokattu viimeksi