4.10.2018

Kotalahdessa ja Sorsakoskella palvelupäiviä ikäihmisille

Ensimmäinen palvelupäivä järjestetään Kotalahdessa marraskuussa. Kylällä alkaa palvelupäivien lisäksi Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri -toiminta, jonka ensimmäinen kokoontuminen on suunniteltu alkavaksi 16.10. klo 10. Ryhmä on tarkoitettu yksinäisyyttä kokeville ikäihmisille.

Kuukausittain järjestettäviä matalan kynnyksen palvelupäiviä toteutetaan Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön – hankkeessa yhdessä maaseudun paikallisten ihmisten kanssa. Päivien sisältö lähtee kunkin yhteisön tarpeista. Hanketta hallinnoi Pohjois-Savon Kylät ry.

Palvelupäivissä ikäihmiset saavat mielekästä tekemistä ja yhteisöllisyyden kokemuksia ja vertaistukea. Tukea on mahdollista saada turvalliseen kotona asumiseen sekä tietoa ja ohjausta etäasiointiin ja kotiin tuotaviin palveluihin.
 
Päivät tuovat sisältöä ikäihmisten arkeen, jolloin yksinäisyys vähenee. He saavat kontakteja lähiyhteisöön sekä osallistumisen mahdollisuuksia lähellä kotia.
 
Hankkeen ensisijainen kohderyhmä on Pohjois-Savossa harvaanasutulla maaseutualueella asuvat ikäihmiset. Hankkeessa ovat mukana Kaavi, Kuopio, Lapinlahti, Leppävirta, Siilinjärvi, Pielavesi, Suonenjoki, Tervo, Tuusniemi, Rautavaara ja Iisalmi.
 
Hanketta hallinnoiva Pohjois-Savon Kylät ry on saanut rahoitusta Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA). Pohjois-Savon hanke on yksi STEA:n Elämänote -avustusohjelman hankkeista. Hanke kestää vuoteen 2021.
 
Lisätietoja hankkeesta verkossa > >

Tiedustelut:
Projektipäällikkö Satu Iljo
Pohjois-Savon Kylät ry - Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön – hanke
p. 050 470 2381
satu.iljo@pohjois-savonkylat.fi

kyläasiamies Merja Kaija, Pohjois-Savon Kylät ry
p. 045 1791 070
merja.kaija@pohjois-savonkylat.fi
 
Julkaisija: Yleishallinto / Seija Heiskanen

Sivua muokattu viimeksi