19.6.2017

Kauppakamari luovuttaa 77 000 euroa Leppävirran luontomatkailuun

Varkauden kauppakamariosasto jakaa Pentti Lappalaisen muistorahaston noin 77 000 euron varat Leppävirran luontomatkailun kehittämiseen. Varoja jaetaan yhteensä yhdelletoista kohteelle, joista merkittävimmän 35 000 euroa saa Mustinmäen maa- ja kotitalousseura Orinoron luontopolun peruskorjaukseen.

Leppävirran kunta asetti Pentti Lappalaisen muistorahastolle avoimen haun alkuvuodesta 2017. Avustushakemuksia tuli yhteensä 21 kappaletta, joilla haettiin melkein 180 000 euroa.

‒ Leppävirran kunnalle tuli oikein hyviä hakemuksia. Suuresta hakemusmäärästä muun yritysrahoituksen piiriin kuuluvat hankkeet rajattiin pois. Lisäksi hakemuksista hylättiin ne, jotka eivät olleet rahaston sääntöjen mukaisia, Varkauden kauppakamariosaston puheenjohtaja Jarkko Tehomaa linjaa.

Pentti Lappalainen muistetaan paikkakunnalla kelloseppäkauppiaana sekä näkyvänä henkilönä kunnallispolitiikassa. Hän oli myös innostunut erä- ja kalastusmies, joten rahaston säännöissä määriteltiin avustuskohteiksi pienyritystoiminnan lisäksi matkailu, luonnonsuojelu, metsästys tai kalastus Leppävirran kunnan alueella.

Rahaston varat kertyivät vuonna 1983 talletetusta noin 9 000 markasta. Rahasto päätettiin purkaa Suomen ja kauppakamarien tulevan satavuotisjuhlan kunniaksi.

‒ Kiitokset kauppakamarille taitavasta varainhoidosta. Leppävirralla on panostettu erityisesti luontomatkailuun ja varoilla saadaan pienempien avustuskohteiden lisäksi Orinoron luontopolku hienoon kuntoon, kunnanjohtaja Matti Raatikainen kiittelee.

Orinoro on noin 7 kilometriä pitkä luontopolku, joka kulkee pystyseinäisen rotkon läpi. Aluetta on hoitanut Mustinmäen maa- ja kotitalousseura ja saaduilla varoilla on tarkoitus mm. uusia reitillä kulkevat pitkospuut.

‒ Ilman avustuksia olisi ihan mahdotonta pitää polkua yllä. Tärkeintä on saada polku turvalliseksi liikkua ja opasteet kuntoon. Pitkospuiden lisäksi saamme uusittua portaita ja rakennettua wc:n ja puuliiterin, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Henna Tiitinen kertoo.

Avustuskohteet löytyvät liitteenä >>

Lisätietoja
Varkauden kauppakamariosaston puheenjohtaja Jarkko Tehomaa,
jarkko.tehomaa@storaenso.com, p. 040-553 5800


Sivua muokattu viimeksi