9.8.2018

Käsityökoulussa taiteen perusopetusta 7-12 vuotiaille

 
Savon Taito -käsityökoulu antaa vuodesta toiseen etenevää käsityön taiteen perusopetusta lapsille ja nuorille käsityön taiteen laajan oppimäärän mukaan. Käsityökoulussa suunnitellaan ja valmistetaan erilaisia käsitöitä ja opitaan kädentaitoja monipuolisesti.
 
Opinnot voi aloittaa 7-vuotiaana ja opintojen suorittaminen kestää noin kuusi vuotta. Opetus on tavoitteellista ja tasolta toiseen etenevää. Oppilas oppii asteittain materiaalien ja työvälineiden tuntemusta sekä niiden käyttöä ja eri käsityötekniikoita.

Opiskelussa keskeistä on käsillä tekemisen ilo, positiiviset oppimiskokemukset ja luovaan työskentelyyn kannustaminen. Opetus kehittää tietoja, taitoja ja valmiuksia käsityön ja kulttuurin eri osa-alueilla.
 
Opetuksessa taidon ja luovuuden lisäksi korostuvat kulttuurin tuntemus, alueellisuus ja käsityöperinteet.
 
Käsityökoulussa huovutetaan, ommellaan, neulotaan, virkataan, maalataan, punotaan ja muotoillaan. Siellä opitaan suunnittelemaan, tekemään ja arvioimaan tuotteita yksin ja ryhmässä. Opiskelusta saa todistuksen, jota voi hyödyntää myöhemmin opinnoissa.
 
Käsityökoulu kokoontuu Leppävirran nuorisotalolla, Laivurintie 22
• ryhmä 7-9-vuotiaat torstaisin klo 15-16.45. Lukukausimaksu 90 e
• ryhmä 10-12- vuotiaat torstaisin klo 17.15-19.30. Lukukausimaksu 120 e
Lukukausimaksu sisältää kurssimaksun, materiaalit ja vakuutuksen.

Käsityökoulun lukuvuoden 2018-19 teemana on Amerikka. Vuoden aikana tutustutaan Amerikan kulttuuriin, taiteeseen, perinteisiin käsityömenetelmiin ja amerikkalaisiin tapoihin.
 
Ilmoittautumiset ja lisätietoa: Taito Shop Varkaus p. 0440 162 246.
 
Julkaisija: Yleishallinto / Seija Heiskanen

Sivua muokattu viimeksi