22.11.2017

Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet yhdessä, Suomi 100-juhlavuoden hengessä

09.00 Itsenäisyyspäivän ekumeeninen jumalanpalvelus Leppävirran kirkossa

Saarna ja liturgia  kirkkoherra Teppo Ritari. Ortodoksisen seurakunnan edustaja lukee jumalanpalveluksen tekstit, helluntaiseurakunnan edustaja lausuu yhteisen esirukouksen. Urkurina toimii Eveliina Ylikoski, Juhlakuoroa johtaa Satu Rissanen, Sorsakosken soittokunta soittaa Taisto Watjuksen johdolla, Jorma Hynninen laulaa Väinö Havaksen ja Sulho Rannan laulun Testamentti pojalleni.
Sankarivainajien muistotaulut paljastetaan tilaisuuden päätteeksi, Eveliina Ylikoski soittaa uruilla Heikki Klemetin teoksen Oi kallis Suomenmaa.

09.45 Areenan juhlasalin ovet aukeavat, maksuton täytekakku- ja kahvitarjoilu alkaa. Tarjoilun aikana valkokankaalta kuvaesityksiä eri aikojen Leppävirrasta. Mahdollisuus tutustua Veteraanisukupolvi-valokuvanäyttelyyn salin viereisessä näyttelytilassa. 10.30 Kahvitarjoilu päättyy, ohjelma alkaa.

10.30-11.30 Leppävirran itsenäisyyspäivän juhla Areenalla

Ohjelmassa mm. kulttuuripalkinnon jakaminen, uuden koulun nimen paljastaminen, juhlapuhe (Nuorisovaltuusto). Vapaa pääsy, kaikki tervetulleita. Kahvi- ja täytekakkutarjoilu ennen ohjelman alkua. Osallistujia pyydetään käyttämään kansallispukuja jos mahdollista.

11.00 Itsenäisyyspäivän lounas / Vesileppis

Lounas tarjolla klo 11-14 Hinta 15€, lapset 7,50€, alle 2 v. ilmainen

16.00 Itsenäisyyspäivän konsertti Leppävirran kirkossa

Itsenäisyyspäivän konsertissa konsertoivat Joonathan Roozeman, sello ja hänen isänsä Robert Roozeman, piano. Juhlakonsertissa kuullaan mm. Sibeliusta, Järnefeltiä ja Brahmsia.
Ohjelma:
Jean Sibelius: Malinconia Opus 20
Jean Sibelius: Romanssi
Armas Järnefelt: Kehtolaulu
Niccolò Paganini: Moses-variaatiot
David Popper: "Spinning song"
Johannes Brahms: F-duuri-sonaatti
Liput (25 €) myynnissä osoitteessa lippu.fi. Lippuja saa myös ovelta. Konsertti kestää noin tunnin. Järjestää Joroisten Musiikkiyhdistys ry.

Lisätietoja:

Liputus: Leppävirran kunnantalolla Suomen liput nostetaan salkoon ti 5.12. klo 15. Liputus jatkuu yön yli aina itsenäisyyspäivän iltaan klo 20 saakka. Kunnantalon liput on valaistu pimeän ajaksi. Kunnan muissa yksiköissä lippu nostetaan salkoon ke 6.12. aamulla klo 8.00 ja se lasketaan illalla klo 20.00.

Kynttilät sankarihautausmaalle: Kivelän koulun 9-luokkalaiset vievät perinteisesti kynttilät ja seppeleen Kirkonkylän sankarihautausmaalle 5.12.

Veteraaniperinne-valokuvanäyttely Areenan näyttelytilassa: http://www.leppavirta.fi/default.asp?pageMode=tapahtuma&event=veteraanisukupolvi-laaja-valokuvanayttely-avataan-leppavirralla-27-4

Leppävirtalaiset vaikuttajat Suomen itsenäistymisen hetkellä: FT Jouko Kokkonen kertoi Leppävirta-päivien kotiseutujuhlaseminaarissa 11.6. leppävirtalaisista vaikuttajista kansakunnan itsenäistymisen hetkillä. Luennon aineistoon voi tutustua
täällä >>


Konsertin taiteilijaesittelyt: Joonathan Roozeman on nouseva sellistilahjakkuus, joka saavutti semifinaalipaikan ja erikoispalkinnon sekä Turun sellokilpailussa 2010 että Paulon sellokilpailussa 2013. Vuonna 2012 hän sijoittui toiseksi Amsterdamin sellokilpailussa kaikkien aikojen nuorimpana osallistujana. Kuudes sija kansainvälisessä Tshaikovski-kilpailussa toi mukanaan lukuisia soolo- ja resitaalikonsertteja. Joonathan Roozeman saavutti myös ensimmäisenä suomalaisena finaalipaikan arvostetussa Naumburg-kilpailussa New Yorkissa 2015. Hän on soittanut mm. Mariinski-teatterin orkesterin, Pietarin filharmonisen orkesterin ja Radion sinfoniaorkesterin solistina. Hollantilaistaustainen pianisti Robert Roozeman opiskeli Utrechtin Konservatoriossa, Hollannissa Herman Uhlhornin johdolla sekä Moskovan Tshaikovski-konservatoriossa Viktor Merzhanovin luokalla. Hän on vuoden 1987 kansainvälisen Eduard Flipse -kilpailun voittaja. Hän on esiintynyt aktiivisesti, niin orkesterin solistina kuin omin resitaalein, kuitenkin nykyään enemmän kamarimusiikkiin ja duo-soittamiseen keskittyen. Hän on pitkäaikainen vieras mm. Savonlinna Summer Academy -festivaalilla, sekä Uudenkaupungin Crusell-viikoilla. Viime vuosina hän on esiintynyt sekä opettanut lukuisilla festivaaleilla ympäri maailman mm. Hollannissa, Suomessa, Sveitsissä, Saksassa, USA:ssa, Italiassa ja Armeniassa.


Itsenäisyyspäivän lounas / Vesileppis: Viherversosalaattia, tomaattia, kaalisalaattia, sienisalaattia, marinoitua punajuurta, savumuikkuja, sinappisilliä, kermaista uunilohta, karjalanpaistia, pariisinperunoita, hunajaisia juureksia, vaniljapannacottaa & mustikoita.

HUOM: Itsenäisyyttä voi aloittaa juhlimaan jo päivää aiemmin: Etkot Leppävirran pääkirjastossa – historian havinaa kuvin, tekstein ja esinein 5.12. klo 10-16. Ohjelmassa: Leppävirran kotiseutumuseon sekä kirjaston vanhoista valokuvista koottu nonstop-esitys yläkerran salissa. Paluu markan aikaan -näyttely, vanhoja rahoja Suomen itsenäisyyden ajan eri vuosikymmeniltä esillä yläkerran vitriinissä. Pylväsjulisteissa tekstiotteita entisaikojen kirjastotoiminnasta. Äänestä mielenkiintoisinta, kauneinta tai muuten vain parasta Suomi Finland 100 -julkaisua, voit voittaa äänestämäsi kirjan.


Sivua muokattu viimeksi