Arkistotoimi

Arkistotoimi vastaa kunnan asiakirjahallinnosta sekä arkistoinnista. Sen tehtävänä on varmistaa päätöksentekoon liittyvien asiakirjojen käytettävyys ja säilyminen niiden koko elinkaaren ajan. Arkistotoimi vastaa arkistonmuodostussuunnitelmien laatimisesta ja päivittämisestä, asiakirjojen arkistoinnista sekä tarpeettoman aineiston hävittämisestä. Se huolehtii myös asiakirjoihin liittyvästä tietopalvelusta.

Arkistotoimi tukee arkistonmuodostajan tehtävien suorittamista. Leppävirran kunta on yksi arkistonmuodostaja, joka jakautuu hallintokuntien muodostamiin osa-arkistoihin. Kunnan arkistotoimesta ja asiakirjahallinnosta vastaa arkistonhoitaja, jonka lisäksi eri toimialoille on nimetty arkistovastaavia.

Keskusarkisto

Kunnantalolla sijaitsee keskusarkisto, joka toimii päätearkistona eri toimialojen pysyvästi tai vähintään kymmenen vuotta säilytettävälle aineistolle. Keskusarkistossa on mm. valtuuston, kunnanhallituksen ja eri lautakuntien pöytäkirjoja, lakkautettujen koulujen aineistoa, rakennuslupia sekä palkka-asiakirjoja.

Keskusarkiston asiakirjat ovat pääsääntöisesti julkisia ja kaikkien käytettävissä. Aineistoa ei lainata kunnantalon ulkopuolelle mutta tarvittaessa sitä voidaan kopioida tai skannata.

Aineistoa koskevat tiedustelut:  

arkistonhoitaja Marjo-Riikka Salo puh. 044 797 5679, (017) 570 9243

sähköposti muotoa: etunimi.sukunimi@leppavirta.fi


Sivua muokattu viimeksi 2.7.2014 10:42:45